Tarieven

Intakegesprek: sessie van 45 minuten: €55,00
Vervolgtraject: sessie van 60 minuten: €92,50

Op de behandelovereenkomst, intakeformulier en afgesproken sessies zijn de algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing. (deze verstrekken wij via e-mail op aanvraag) Voor de intake vraag ik jou om een intakeformulier in te vullen die ik je zal toesturen. Ik ontvang deze graag digitaal retour en deze nemen we dan samen bij de intake door. Dit helpt om een efficiënte start te maken, voorkomt onnodig doornemen van algemene gegevens en kan uitnodigen tot verder gesprek.

Vergoeding aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat je zorgverzekeraar de sessies volledig of een deel hiervan vergoedt. Dit hangt af van je aanvullende verzekering met vergoeding binnen psychosociale zorg voor alternatieve/ complementaire geneeswijzen. Elk jaar bekijken de zorgverzekeraars hun beleid hierop en veranderen dit. Via deze link kan je nagaan of je bij jouw huidige zorgverzekeraar voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt. Vergoedt je verzekeraar niet, dan kan je bezwaar aantekenen. Kijk voor informatie en een voorbeeldbrief op deze link.

Kwaliteit

Ik ben gediplomeerd Integratief coach en therapeut. De Groundwork post-HBO beroepsopleiding is geaccrediteerd door de SKB. Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen (blijven) waarborgen, ben ik aangesloten bij:

Wat cliënten zeggen:

“Renate heeft mij op een liefdevolle manier ruimte gegeven om mijzelf te leren kennen. Ik kwam met de vraag of ze me wilde helpen mijn eigen kracht te ontdekken. Ik heb die kracht mede door Renate’s fijngevoeligheid, geduld en kennis gevonden in het hoog-sensitief zijn. Doordat haar niets ontgaat, zag ze wat voor mij werkte en waar in mijn proces meer aandacht nodig was. Hierdoor waren de sessies met Renate helend én leerzaam.

Na jarenlange ervaring in de GGZ voelde de praktijk van Renate als ‘thuiskomen’. Renate leerde mij mezelf te omarmen door te laten zien hoe zij dat bij mij deed: oordeelloos, maar ook confronterend als dat nodig was. Ik vind Renate een enorm fijne en goede therapeut die zich enorm inzet voor wie er op haar pad komt!”

Fien*, 23 jaar

“Bij Renate voelde ik me erg op mijn gemak. Niet alleen door haar rol als therapeut, maar ook door haar rustgevende uitstraling en aanwezigheid durfde ik tijdens de sessies steeds meer ruimte in te nemen, verwachtingen naast me neer te leggen en meer naar mezelf te luisteren. Dankzij Renate begrijp ik beter hoe ik in elkaar zit en kan ik hiervoor begrip opbrengen, terwijl ik mezelf tegelijkertijd perspectief kan bieden over hoe het anders en beter kan. Ik heb geleerd mezelf te accepteren én uitdagen tegelijkertijd. Renate gaf me handvatten – niet alleen voor de sessies, maar ook erna. Ik ga zekerder en met meer zelfvertrouwen op weg.”

Mandy, 31 jaar

“Door de gesprekken die ik met Renate heb gehad, heb ik mijzelf meer en meer leren kennen. In het begin van de therapie zat ik vooral in de ontkenningsfase en de fase van het niet weten. Want wat is er mis met mij en waarom denk/reageer ik (voor mijn gevoel) anders dan anderen? Door de begeleiding van Renate heb ik stapje voor stapje leren inzien wat er achter mijn gedrag zit (welke diepere behoeften heb ik) en waarom ik reageer zoals ik reageer. Tijdens deze zoektocht ben ik erachter gekomen dat hooggevoeligheid in mijn leven een grote rol speelt. In eerste instantie moest ik hier niks van weten, maar door hierover open en nieuwsgierig in gesprek te blijven gaan met Renate heb ik geleerd om het te accepteren. Renate keek hierbij goed naar waar ik op dat moment stond. Zodat ik niet overspoeld zou worden met (nieuwe) informatie. Waardoor ik het nu steeds meer als een mooie eigenschap kan zien. Tijdens de sessies heb ik ook geleerd om (meer) van mijzelf te houden en om mijn grenzen aan te geven.

Renate heeft mij vanaf het begin af aan het gevoel gegeven dat ik belangrijk ben en dat niks van mijn gedachten en gevoelens gek zijn. Naast de vragen die zij stelde hebben ook de opdrachten mij veel inzicht gegeven. Tijdens de therapiesessies heb ik mij nooit veroordeeld gevoeld. Daarnaast heeft Renate altijd een veilige sfeer gecreëerd wat er bij mij voor gezorgd heeft dat ik mijzelf makkelijker open kon stellen. Dit heeft in mijn ogen voor een positieve verandering gezorgd in mijn leven.”

Ilse*, 21 jaar

“Bij Renate voelde ik mij vrijwel meteen op mijn gemak. Ze straalt rust en vertrouwen uit, toont oprechte interesse, neemt echt de tijd voor je en luistert zonder oordeel. Dat geeft mij het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben; iets wat ik dankzij de gesprekken ook in mijn dagelijks leven steeds beter kan. Renate kan me goed aanvoelen en op een liefhebbende manier verwoorden waar mijn pijnpunten liggen. De oefeningen die we doen zorgen ervoor dat ik zelf ook meer inzicht krijg. Haar vertrouwen in de hulp van God is daarnaast een voorbeeld voor mij en helpt mij om zelf ook steeds meer van Hem te verwachten.”

Elise, 26 jaar

“Bij Renate voelde ik me gelijk thuis. Ze accepteerde mij zoals ik ben. Door de gesprekken die Renate met mij had en de oefeningen die ze mij liet doen, heb ik steeds beter mezelf leren kennen. Ze liet mij, door vragen te stellen, zien welke belemmerende gedachten ik had en leerde mij hoe ik juist positieve gedachten kan gebruiken. Steeds voelde ze haarfijn aan waar ik in mijn proces was en sloot ze daar haar therapie op aan. Dit was erg fijn en leerzaam. Ook onderbouwde ze de opdrachten en oefeningen met theorie, zodat je ook inzicht hebt in waarom je iets doet. Ik ben dankbaar dat Renate mij begeleid heeft en ik weet dat ik altijd bij haar terug kan komen. Alles bij elkaar was het een waardevol traject!”

Marieke*, 29 jaar

“Ik ben enorm dankbaar dat ik bij Renate een coachingstraject heb mogen volgen. Vanwege haar warme, toegankelijke en betrouwbare persoonlijkheid kan zij zich goed verplaatsen in de gedachten en gevoelens van een ander. Daardoor is er ruimte om kwetsbaar te mogen zijn. Door middel van de opdrachten en de gerichte vragen die zij tijdens de sessies stelt heeft zij mij helpen herkennen wat belemmerende (gedachten- en gedrags)patronen zijn in mijn werk- en privéleven waardoor ik vastliep. Haar manier van coachen is er op gericht om met behulp van dat inzicht je denken en gedrag te vernieuwen. Stapje voor stapje reisde zij met mij mee in het proces van herstel en voelde zij goed aan wat ik in iedere fase van dat proces nodig had. Het coachingstraject bij Renate heeft geleid tot meer ontspanning, rust en balans in mijn leven en vooral meer ruimte om te genieten van datgene wat echt belangrijk is!”

Niels, 35 jaar